Przepisy

Data dodania: 2013-08-14         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa ze świeżej kapusty

Zupa ze świeżej kapusty
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1388
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 347
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 44.90 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1500 g (6 x szklanka)
Kapusta biała 1000 g (0.5 x główka mała)
Ziemniaki średnio 900 g (12 x średniej wielkości)
Kiełbasa zwyczajna 150 g (1 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować, obrane i wypłukane ziemniaki pokroić w ćwiartki. Kiełbasę pokrojoną na plasterki przełożyć do gotującego się wywaru, zagotować, dodać kapustę i gotować 90 minut, na małym ogniu. Wówczas dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Zupę doprawić przyprawami.

 



Skomentuj (0)

  • Małgorzata G Małgorzata G 2013-11-19 12:24
    Wspaniała, rewelacyjna i doskonała w smaku!!!!ja zastąpiłam kiełbasę zwyczajną kiełbasą drobiową, ale dodała wspaniałego smaku (takiej lekkiej wędzonki).

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB