Przepisy

Data dodania: 2016-05-02         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa z fasoli i szczawiu

Zupa z fasoli i szczawiu
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 706
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 353
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.75 zł
SKŁADNIKI:
Woda 2000 g (2 x litr)
Szczaw 300 g (1 x słoik)
Fasola biała, nasiona suche 170 g (1 x szklanka)
Śmietana 18% tłuszczu 48 g (4 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolę umyć i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, i przetrzeć przez sito. Osobno udusić w maśle posiekany szczaw, dodać do zupy, zagrzać i zaprawić kwaśną śmietaną. Można zblendować i podawać z grzankami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB