Przepisy

Data dodania: 2016-05-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa z gruszek

Zupa z gruszek
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1312
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 328
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.83 zł
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (6 x szklanka)
Gruszka 600 g
Śmietana 18% tłuszczu 220 g (1 x szklanka)
Cukier brązowy 150 g
Mąka pszenna biała 3 g (1 x łyżeczka)
Przyprawy - cynamon, mielony 1 g (0.5 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

goździki 5 - 6 szt, pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Gruszki umyć dokładnie, pokrajać na części, zalać gorącą wodą i ugotować. Miękkie przetrzeć przez sito do wywaru, dodać cynamon, goździki i cukier. Śmietanę z mąką roztrzepać mątewką, wlać do zupy, raz zagotować i podawać na gorąco z grzankami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB