Przepisy

Data dodania: 2013-06-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa z pigwą i warzywami

Zupa z pigwą i warzywami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 884
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 221
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 50.82 zł
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (6 x szklanka)
Papryka czerwona 460 g (2 x dużej wielkości)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Pietruszka, natka 120 g (20 x łyżeczka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

2 dużej wielkości pigwy, pieprz, sól, tymianek, oregano

SPOSÓB WYKONANIA:

Wywar ugotowany na wołowinie przecedzić, a mięso pokroić na kawałki. Pigwy (bez obierania ze skórki) pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne, i ugotować z cukrem. Do przecedzonego, gorącego wywaru włożyć drobno pokrojoną i obsmażoną cebulę, pigwy w syropie, kawałki mięsa, pokrojone na duże kawałki ziemniaki, sól oraz pieprz i gotować, dopóki ziemniaki nie będą miękkie. Zupę przed podaniem posypać zieloną pietruszką.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB