Przepisy konkursowe

Data dodania: 2014-10-02         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zasady:
  • Zarejestruj się na VivaLaVita.pl, dodaj przepis do naszej bazy i zgarniaj abonament na indywidualną dietę!
  • Każdy kto doda przepis wygrywa miesięczny abonament VIP na wybraną DIETĘ!
  • W celu dodania przepisu musisz zalogować się na portalu.
  • Zaloguj się już teraz!

Zupa z soczewicy czerwonej

Zupa z soczewicy czerwonej
Autor przepisu: agabunia
Ilość głosów: 1
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak:
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1080
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 270
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 32.36 zł
SKŁADNIKI:
Woda 1500 g (1.5 x litr)
Soczewica, surowa 192 g (1 x szklanka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Ryż brązowy 50 g (0.5 x paczka)
Marchew 45 g (1 x średnia sztuka)
Koncentrat pomidorowy 30% 25 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

1 łyżeczka papryki mielonej, pieprz, sól, liść laurowy, 2 ziela angielskie,

SPOSÓB WYKONANIA:

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy startą na tarce marchewkę, pietruszkę i paprykę smażymy około 2 minut.

Dodajemy przepłukaną na sicie soczewice, ziele i liść, dolewamy wodę i gotujemy około 15 minut. Gdy warzywa zmiękną wyciągamy ziele i liść dodajemy przecier i doprawiamy do smaku i miksujemy.



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2016-05-02 17:21
    ..pyszności..nie mogę przestać jeść ;)

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB